KOCAELİ / DERİNCE - Derince Pakmaya Huriye Pak İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Hazinece bağışlanan 2912 metrekare arsa üzerine kurulan Okulumuzun inşaatı 1986 yılında tamamlanmış olup aynı yıl Eğitim-Öğretim hizmetine girmiştir. Okulumuzun resmi açılışı 05.12.1986 tarihidir. Sınıf öğretmenliği ve İlkokul müdürlüğü yapmış olan Abidin Pak Beyefendi ve Huriye Pak Hanımefendinin çocukları tarafından iki katlı ilkokul binası ve bir daire şeklinde lojman binası annelerinin hayrına hibe olrak yaptırılmış ve annelerinin ismi verilmiştir. İlk yapılan binada bir müdür odası, bir müdür yardımcısı odası, çok amaçlı salon ve beş derslik bulunmaktadır.

1990 yılında derslik açısından yetersiz duruma gelen Okulumuza Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından dört derslik ve bir idare odası olmak üzere bir kat ilave yapılmış olup 10 Aralık 1990 tarihinde hizmete sunulmuştur. Öğrenci sayısının artması nedeniyle yetersiz kalan Okulumuza 11 derslik ve üç idare odasından oluşan üç katlı ek binamız Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmış ve 2003 yılında Eğitim-Öğretime sunulmuştur.

Yoğun göçün yaşandığı bölgemizde yetersiz kalan Okulumuza lojman binası yıkılarak yerine üç katlı 7 derslik ek bina Derince Belediye Başkanlığa tarafından kaba inşaatı yapılmış ve ince işi de Okulumuza adına veren Pakmaya firması tarafından tamamlanarak 2013-2014 yılında hizmete sunulmuştur.

Yayın: 02.07.2013 - Güncelleme: 01.03.2018 11:04 - Görüntülenme: 2437